Vastuullisen tieteen työpaja Joensuussa 10.12.

6.11.2018

Vastuullinen tiede -toimitus

Vastuullisen tieteen työpaja Joensuussa 10.12.

Mitä tarkoittaa HTK? Miten viestit tutkimuksesta vastuullisesti? Milloin tutkimus tarvitsee tutkimusluvan tai eettisen ennakkoarvioinnin? Miten vältetään kiistat tekijyydestä? Kuinka tutkija voi parantaa tutkimuseettistä ammattitaitoaan?

Aika: 10.12.2018 klo 14—16
Paikka: Agora-rakennus, sali AG102, Yliopistokatu 4, Joensuu

Tutkija tai tutkijoiden kanssa työskentelevä: tule oppimaan, kuinka Vastuullinen tiede -sivu palvelee tutkimuksen tekijöitä ja siitä viestijöitä. Työpajassa tutustutaan vastuullisen tieteen erilaisiin ohjeistuksiin ja etsitään vastauksia kysymyksiin tutkimusetiikasta ja vastuullisesta tiedeviestinnästä. Työpajan jälkeen tiedät, mistä löytyy apua ja tukea vastuullisen tutkimuksenteon eri vaiheisiin.

Työpaja järjestetään suomeksi. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Ilmoittautuminen on suljettu.

Työpaja on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja hallintohenkilökunnalle, joiden työtä hyödyttää tuntea vastuullisen tutkimuksenteon ja siitä viestimisen hyviä käytänteitä.

Työpajan järjestää Vastuullinen tiede -hanke, jonka taustalla ovat Tutkimuseettinen neuvottelukunta ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta.

HUOM.: Ennen työpajaa klo 13—14 on samassa tilassa mahdollisuus tavata Tutkimuseettisen neuvottelukunnan väkeä. Tervetuloa keskustelemaan ja kysymään erilaisista tutkimuseettisistä kysymyksistä, jotka askarruttavat mieltä.

Lisätietoja:
koordinaattori Anni Sairio anni.sairio@tsv.fi
www.vastuullinentiede.fi

Tulostettava sivu