Tietoa sivustosta

Tietoa Vastuullinen tiede -sivustosta

Vastuullinen tiede -sivusto on opas tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin suomalaisessa tiedeyhteisössä. Sen yleistajuisten, asiantuntijoiden ja sivuston taustatahojen kirjoittamien artikkelien avulla ymmärrys sivuston käsittelemistä aiheista syvenee.

Vastuullinen tiede -sivusto yhdistää tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyvät käytänteet osaksi avoimen tieteen kulttuuria. Se on osa hanketta, joka tuottaa kaikille tieteenaloille soveltuvia, vastuulliseen tieteentekoon, julkaisemiseen ja tiedeviestintään keskittyviä verkkomateriaaleja niin tutkijoiden, julkaisijoiden, rahoittajien ja päättäjien kuin myös korkeakoulujen opiskelijoiden ja opettajien käyttöön. Suomen oloihin laaditut materiaalit kertovat suomalaisesta tieteentekemisen tavasta kansainvälistyvälle tutkijakunnalle Suomessa ja tutkijoille myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Hanke on Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) yhteinen ja sen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. TJNK ja TENK toimivat Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä.

Sivuston materiaalit

Sivuston materiaali on lisensoitu Creative Commonsin Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä, jollei toisin ole ilmoitettu. Voit kopioida ja muokata aineistoa ja levittää sitä edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa, jos mainitset lähteen asianmukaisesti, tarjoat linkin lisenssiin ja merkitset, jos olet tehnyt siihen muutoksia.

Sivustolle tuotetaan jatkuvasti uutta materiaalia yhteistyössä tiedeyhteisön kanssa. Materiaalituotannossa hyödynnetään muun muassa neuvottelukuntien järjestämien asiantuntijaseminaarien ja muiden asiantuntijatapahtumien kautta muodostuvaa aineistoa. Artikkelien tekijöitä pyydetään kirjoittamaan pääsääntöisesti omalla äidinkielellään.

Jos Sinulla on aihe artikkeliksi, ota yhteyttä!

Palaute

Kuulemme mielellämme palautetta sivustosta! Kaikki palaute käsitellään toimituskunnan tapaamisissa.

Tietosuoja

Lue lisää sivuston tietosuojasta.

Saavutettavuus

Vastuullinen tiede -sivusto on julkaistu 15.3.2018. Se on saavutettavuuslainsäädännön mukaisesti saavutettava viimeistään 23.9.2020. Kuulemme mielellämme jo sitä ennen palautetta myös sivuston saavutettavuudesta. Sitä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@vastuullinentiede.fi.

Yhteystiedot

info@vastuullinentiede.fi
Twitter: @VastTiede